Rijles informatie

/Rijles informatie
­

Hieronder zie je de meest gestelde vragen over autorijles bij Autorijschool Alfré:

Je zal de eerste lessen voornamelijk doorbrengen in het verkeer in je eigen woonplaats en nabij gelegen plaatsen. Vooral Leek en Roden zal je regelmatig aandoen. Later zullen er ook ritjes naar bijvoorbeeld Groningen gedaan worden om je te laten rijden op de snelweg.

Meestal is het mogelijk om binnen een paar dagen al te beginnen met rijlessen. Vanwege de ruime lestijden is er vaak de mogelijkheid om een les in te plannen op de tijd die jou het beste uitkomt. Neem gerust contact op met Alfré om direct een afspraak in te plannen.

Dat kan zeker! Je wilt natuurlijk voordat je je lessen begint een goed beeld hebben van je rijinstructeur. Daarom biedt Autorijschool Alfré de mogelijkheid aan om een proefles te doen. Deze kost 39 euro, maar is gratis als je besluit je rijbewijs bij ons te halen.

Ja, dat is mogelijk. Toch raden wij een pakket aan. Een totaalpakket is vele malen voordeliger dan losse rijlessen. De keuze ligt echter bij jou zelf.

Slagingspercentage is voor ons een belangrijk gegeven. Wij laten je pas afrijden wanneer je er ook echt klaar voor bent. Dat scheelt enorm in de kosten die het examen met zich mee brengt. De slagingspercentages per rijinstructeur kan je vinden op de website van het CBR (www.rijschoolgegevens.nl)

Bij Autorijschool Alfré bepaal je zelf hoeveel rijlessen je volgt per week en daarmee dus ook hoeveel je betaald per week of per maand. Onze pakketten variëren tussen € 37,50 per week waarbij je binnen acht maanden je rijopleiding kunt afronden tot € 150,- per week waarbij je binnen acht weken je rijopleiding versnelt volgt. Kortom, er is veel mogelijk.

Wij bieden je uitgebreide mogelijkheden, lesmateriaal en hulp bij het halen van je theorie-examen. De laatste nieuwtjes en veranderingen op gebied van verkeersveiligheid zitten in ons pakket en wij hebben de ervaring jou goed en volledig voorbereid jou je examen succesvol te laten afronden.

Probeer te kijken naar de voordelen die een rijbewijs jouw biedt. Bijvoorbeeld niet meer afhankelijk te zijn van anderen en lekker je eigen weg kunnen gaan met je auto. Het afrijden is niet iets waar je tegen op moeten kijken, maar moet zien als de start van een nieuwe periode in je leven. Wil je toch extra hulp, dan kun je er voor kiezen om eerst een proefexamen te doen bij het CBR.

Ja zeker, je kan bij ons al rijlessen volgen vanaf 16,5 jaar. Helaas moet je wel tot je 18e verjaardag wachten voordat je zelfstandig mag rijden. Als je wel voordat je 18 jaar bent je rijbewijs haalt mag je alleen rijden als jouw bijrijder een ervaren bestuurder is. Meer hierover kan je vinden op de website www.2todrive.nl.

Een autorijles duurt bij ons altijd minimaal 60 minuten. Het kan soms voorkomen dat het iets langer uitloopt, maar nooit korter. Eigenlijk is het zelfs raadzaam om 2 lessen achter elkaar te volgen. Hoe meer je rijdt, des te sneller je je rijbewijs hebt.

Absoluut, Autorijschool Alfré helpt ook ervaren bestuurders bij het halen van het rijbewijs. Na de eerste les kunnen we bepalen hoeveel lessen je nog nodig bent om af te kunnen rijden.

Je kunt opgehaald worden op een gewenste plek zoals school, werk, thuis of bij vrienden thuis. Vervolgens rijd je jezelf terug naar de plek waar jij afgezet wilt worden.

Bij een tussentijdse toets test een examinator van het CBR hoe de rijvaardigheid van de cursist is gevorderd. De toets volgt het verloop van het echte examen en duurt circa 55 minuten. De rijinstructuur rijdt mee tijdens je tussentijdse toets.

Het voordeel van je tussentijdse toets is dat de examinator persoonlijk advies geeft aan jou op de diverse examen-onderdelen. Zo weet je precies waar je nog aan moet werken. Verder kun je alvast wennen aan hoe het echte examen zal zijn, daardoor zal je minder nerveus zijn. Tijdens de toets kun je vrijstelling krijgen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen. De toets is echter niet verplicht.

Hieronder zie je de eventuele aanvullende kosten voor je rijbewijs.

  • Losse rijles van 60 minuten – € 42,- .
  • Het CBR praktijk examen (B) – € 220,-
  • Het CBR Herexamen (auto) – € 195,-
  • Faalangst Examen  – € 243,-
  • BNOR Examen – € 235,-
  • Tussentijdse Toets – € 170,-
  • Online theorie leren/oefenen (i-theorie) – € 69,-

!! Je betaald bij ons geen inschrijf- en administratie kosten